BRUCCpro Masterclasses

BRUCCpro Masterclasses

Deskundigheidsbevordering voor hulpverleners  

MASTERCLASS Selfcompassion / Zelfcompassie in de klinische praktijk

Deze BRUCCpro Masterclass bestaat uit 2 delen.

De eerste dag krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan de Class of Excellence in Selfcompassion Intervention. Zowel het laatste wetenschapsnieuws als nieuwe onderzoeksinitiatieven komen hierbij aan bod. Gezien de internationale spreker, verloopt deze dag in het Engels.

Tijdens de tweede dag zullen deelnemers een aantal kernoefeningen exploreren om zo te ervaren wat zelfcompassie kan betekenen, zowel voor zichzelf als voor hun cliënten.

Wat kan je in deze tweedaagse leren:

  • Begrip van de wetenschap en de basisprincipes van zelfcompassie  
  • Begrip hoe zelfcompassie mensen kan helpen om met moeilijke momenten in hun leven om te gaan en hun veerkracht te vergroten. 
  • Ervaren wat zelfcompassie betekent in het eigen leven 
  • Enkele praktische tools om zelfcompassie te ontwikkelen 

Deze masterclass richt zich tot professionals in de geestelijke gezondheidszorg. 

Sprekers: Janis Whitlock  &  Lydia Castiglione 

Janis Whitlock is een onderzoekswetenschapper en senior docent aan de Cornell University (VS)Daarnaast is ze de oprichter en directeur van het Cornell-onderzoeksprogramma voor zelfbeschadiging en herstel, evenals een oprichter en eerste president van de ISSS. Ze is ook adjunct-directeur onderwijs en opleiding voor het Bronfenbrenner Center for Translational Research. Ze staat internationaal bekend om haar fundamentele werk bij NSSI en is nu gespecialiseerd in het overbruggen van wetenschap, praktijk en beleid op gebieden die verband houden met de ontwikkeling van adolescenten en jongvolwassenen, met een focus op kwesties die verband houden met sociale en emotionele ontwikkeling.

Lydia Castiglione is klinisch psycholoog en heeft ruim 10 jaar expertise in mindfulness met daarnaast ervaring in nationale en internationale (onderzoeks)projecten. Voorheen was ze hoofddocent bij het Instituut aandacht en Mindfulness maar richt zich nu vooral op haar doctoraatsonderzoek met betrekking zelfcompassie.

Data: Donderdag 19 mei 2022  en vrijdag 20 mei 2022, van 9u30-16u

Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek

Kostprijs: €160 *

*15% korting voor VUB-PE partners (personeel, alumni, stagementor) en VVKP-leden


TRAINING Preventieadviseur opzettelijke zelfverwonding in scholen

In deze tweedaagse training leren zorgcoördinatoren/CLB-medewerkers om een schoolprotocol rond opzettelijk zelfverwondend gedrag (ZVG) op te stellen en wordt een preventief beleid op maat van de school opgemaakt (inclusief materiaal voor preventielessen). Je wordt opgeleid in technieken om in gesprek te gaan met leerlingen die zichzelf verwonden, om ouders in te lichten na het ontdekken van zelfverwondend gedrag op school en om betrokken hulpverleners/schoolpersoneel in te lichten en te ondersteunen. Je krijgt handvatten voor risicotaxatie en alle noodzakelijke kennis voor doorverwijzing en opvolging. Bovendien wordt in deze training aangehaald hoe je een eventuele epidemie op school kan counteren en voorkomen. 

Trainer: Prof. Dr. Imke Baetens

Data: Donderdag 7 oktober 2021 van 9-13u en vrijdag 8 oktober 2021 van 10-15u

Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek

Kostprijs: €160 *

*15% korting voor VUB-alumni en VVKP-leden

MASTERCLASS Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen

In deze tweedaagse masterclass geven we een overzicht van empirische evidentie en praktische handvatten voor diagnostiek en behandeling van persoonlijkheidstoornissen bij 65-plussers. Ieder facet van deze problematiek wordt door een expert in een specifiek deelgebied uitgebreid besproken, zowel vanuit wetenschappelijk als vanuit praktijkgericht perspectief, inclusief casuïstiek.

Aan het einde van deze masterclass zal iedere deelnemer niet alleen geactualiseerde wetenschappelijke kennis bezitten over de samenhang, de diagnostiek en de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen maar tevens aanwijzingen hebben voor gerichte diagnostische en therapeutische interventies in de klinische praktijk.

Sprekers: Prof. dr. Gina Rossi, prof. dr. Eva Dierckx, prof. dr. Filip Bouckaert, prof. dr. Bas van Alphen en dhr. Luc Van de Ven.

Data: Woensdag 1 & 8 december 2021 

Plaats: gaat DIGITAAL door (ipv fysiek, Vrije Universiteit Brussel - Campus Etterbeek)

Kostprijs: €290 *

*15% korting voor Faculteit PE-VUB partners (academisch en UZBrussel personeel / alumni / stagementor) en VVKP-leden

Contact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x