Imke Baetens

Imke Baetens

Prof. Imke Baetens is gespecialiseerd in etiologie, preventie en ambulante behandeling van emotionele en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Zij heeft een internationale reputatie in onderzoek naar opzettelijke zelfverwonding bij jongeren, en heeft zich gespecialiseerd in een gezinstherapeutische behandeling voor opzettelijke zelfverwonding.

In 2017 opende zij (samen met Prof. Peter Theuns en Prof. Chris Schotte) de deuren van Brussels University Consultation Center (BRUCC). Haar klinische praktijk wordt voortdurend afgestemd met recente wetenschappelijke inzichten, en omgekeerd inspireren haar werkervaringen in de klinische praktijk haar onderwijs en onderzoek. Zij omschrijft zichzelf als een scientist- practitioner, en vindt het belangrijk om deze visie mee te nemen in onderwijs aan studenten psychologie.

Binnen BRUCC is Imke gezins- en relatietherapeute en is ze gespecialiseerd in de behandeling van zelfverwonding bij jongeren. Daarnaast verzorgt ze mee de supervisies en zal ze mee workshops en lezingen geven.

Opleiding en ervaring:

  • Postgraduaat relatie-, gezins- en systeemtherapie, KU Leuven (2014)
  • Assistentschap in het gezins- en relatietherapiecentrum Context van UZ Leuven (2009-2013)
  • Doctor in de psychologie, klinische psychologie (2013)
  • Master in pedagogische wetenschappen, orthopedagogiek (2008)

Huidige werkcontext:

  • Professor (100%) aan de Vrije Universiteit Brussel (2014-heden), gespecialiseerd in preventie en behandeling van emotionele en gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Imke Baetens is internationaal expert in onderzoek naar preventie en behandeling van opzettelijke zelfverwonding 
  • Visumnr.: 316914

Contact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x