Lezingen welzijn VUB personeel

Lezingen welzijn VUB personeel

Laat je niet overspoelen en versterk je mentale welzijn op het werk!
Een aanbod voor het VUB & UZ Brussel personeel


Corona stelde ieders veerkracht zwaar op de proef. Na de somatische ziektegolven, wordt er nu ook een golf van mentale klachten gemeten. Bij volwassenen stijgen gevoelens van depressie, angst & we ervaren meer slaapproblemen.

De VUB wil deze signalen niet verloren laten gaan. VUB Welzijnspartners M&O, COCO & BRUCC slaan daarom de handen in elkaar en dachten een aanbod uit dat een preventief antwoord kan bieden op veel gehoorde vragen van VUB personeelsleden. Laat je niet overspoelen en versterk je mentale welzijn!

Snuister door de thema’s en kom tijdens je middagpauze luisteren naar een korte lezing opgesteld door professionals en je gratis aangeboden vanuit M&O, COCO & BRUCC.

Gratis voor personeel VUB & UZ Brussel, als doctoraatsstudent of post-doc ben je ook welkom!
De lezing van Prof. Janis Whitlock (17/5, Eng) wordt opengesteld voor iedereen, ook als je niet werkzaam bent aan de VUB
Steeds van 11u30-13u
Virtuele streaming 

Indien de coronamaatregelen het toelaten zal volgen op locatie campus VUB Elsene ook mogelijk zijn  

Klik op de titel voor meer info & inschrijven

Eerdere lezing - Rouw op de werkvloer

An Hooghe, Psychologe/ Relatie & Gezinstherapeut, PhD

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven, en het hoort dus ook bij het professionele leven. De impact van een ingrijpend verlies op het professioneel leven is bijzonder groot EN ook de impact van de steun die men krijgt vanuit de professionele context is van niet te onderschatten belang voor het rouwproces. Wat zijn de uitdagingen en richtlijnen bij het overlijden van een collega? Wat zijn aandachtspunten bij het steunen van een collega die te maken kreeg met een betekenisvol overlijden? Wat kan er gedaan worden in de acute fase rondom het overlijden, en waar moet op gelet worden op lange termijn?

Een lezing georganiseerd in samenwerking met het compassionate communities centre of expertise (COCO).
Werk je niet voor de VUB: goed nieuws, je mag je ook inschrijven voor deze workshop!

Deze lezing zal doorgaan op de VUB campus Etterbeek, auditorium QB.
Het tonen van het Corona Safe Ticket + ID zal gevraagd worden bij het betreden van deze lezing.
Volg je liever online, dat kan ook, er wordt een virtuele streaming voorzien.Eerdere lezing - Sleep H.A.C.K.I.N.G.: preventieve en curatieve gedragsmatige tips/procedures om goed te slapen

Olivier Mairesse, professor psychologie VUB 

In deze sessie gaan we kort in op de basismechanismen van de slaap die nodig zijn om onze aanpak te begrijpen en toe te passen en geven we jou de tools om aan Sleep HACKING te doen:

Hygïene rond slaap corrigeren,

Agenda-gebruik aanleren,

Cognitief herstructureren,

Kennis en

Informatie opdoen,

Nieuw en gepast

Gedrag aanleren

Deze lezing zal online plaatsvinden!

Eerdere lezing - Preventie van burn-out: een ACT-ieve aanpak

Margot Garré, klinisch psycholoog BRUCC & Lisa Aliaj, klinisch psycholoog i.o. BRUCC

In tijden van stress hebben we allemaal onze gewoontes. In eerste instantie steken we vaak een tandje bij, maar indien stress aanhoudt merken we dat dit niet houdbaar is. Wat is stress en wanneer wordt dit chronisch? Onze eerste reactie is vaak op zoek gaan naar manieren om de stress te verminderen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn batterijen niet verder leeglopen? We verliezen voeling met wat ons energie en voldoening geeft. In deze lezing staan we stil bij dit proces en trachten we samen de grip op jouw energiebalans te verhogen. Hoe kan ACT helpen om voeling te houden met wat waardevol is voor jou?

Deze lezing zal doorgaan op de VUB campus Etterbeek, in de U-residence, groene zaal.
Het tonen van het Corona Safe Ticket + ID zal gevraagd worden bij het betreden van deze lezing.


Eerdere lezing - Perfectionisme, how (not) to be perfect?

Marjolijn Van Den Berg & Kim Adant, psychologen Welzijn VUB personeel, BRUCC 

Perfectionisme, een mooie kwaliteit die al snel een valkuil kan worden. In deze lezing geven we een uitleg over wat het precies inhoudt, hoe je het kan herkennen, wat een gezonde manier kan zijn om ermee om te gaan en hoe je die informatie over perfectionisme kan toepassen op de werkvloer. We houden het graag interactief en geven zeker de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deze lezing zal doorgaan op de VUB campus Etterbeek, in de U-residence, groene zaal.
Indien gewenst kan u ook live volgen via streaming. De video van deze lezing zal later beschikbaar worden gesteld via het VUB LRN platform.


Eerdere lezing - Parenting teens in the digital age: Challenges and opportunities

Janis Whitlock, Cornell University & International Francqui Professor Leerstoel

The digital age has ushered forms of social interaction and knowledge acquisition unlike anything known in recorded human history. Because of this, few of us understand how the rapid and ongoing development of communication technology is affecting any of us, most especially our young people. Parents, especially, face the daunting task of how to raise healthy children in an era that seems to challenge everything we know about raising healthy children. With a focus on mental health impacts and an eye toward detailing both risks and opportunities parents face, this talk will summarize what we know and do not yet know about how the Internet, social media in particular, impacts youth development and wellbeing. We will wrap up with a group discussion of implications for youth, families, and youth serving providers.

Deze lezing zal doorgaan op de VUB campus Etterbeek, in de U-residence, groene zaal.
Indien gewenst kan u ook live volgen via streaming. De video van deze lezing zal later beschikbaar worden gesteld via het VUB LRN platform.

Deze lezing wordt gehouden in het Engels
Als laatste lezing in onze VUB Welzijn reeks stellen we deze lezing gratis open voor iedereen!


Contact

Pleinlaan 2 1050 Brussel
brucc@vub.be
T +32 (0)476 600 130


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x