Train jezelf om beter om te gaan met je gevoelens

Train jezelf om beter om te gaan met je gevoelens heeft tot doel jongeren te leren omgaan met hun emoties en deze beter te reguleren en te uiten. Tijdens deze groepstraining leren we meer over onze emoties en versterken we het emotioneel bewustzijn en de acceptatie hiervan. We zullen dieper inzoomen op belemmerende gedachten en leren hoe we hiermee moeten omgaan. We krijgen meer inzicht over de relatie tussen emoties, denken en gedrag maar ook de rol van de omgeving. Vervolgens zullen we ook inzoomen op emotionele expressie; hoe uiten we onze emoties op een aanvaardbare en adaptieve manier. 

De klemtoon doorheen deze training ligt op het aanleren en inoefenen van vaardigheden. Het kerndoel van Emotion is het leren omgaan met en het reguleren van onze emoties. Dit betekent dat emotieregulatie geen kwestie is van het wegnemen, vermijden of ontsnappen aan emoties, maar van het kunnen omgaan met emoties zodat ze minder problemen veroorzaken in het dagelijks leven.

Praktisch

Doelgroep: jongeren van 12 - 18 jaar (groep: min. 4 – max. 6): Afhankelijk van de inschrijvingen houden we bij het samenstellen van een groepje zoveel mogelijk rekening met de leeftijd van de deelnemers.
Taal: Nederlands
Duur: 8 sessies van 2 uur
Trainer: Shakira Ronsmans

Data: 1/9, 6/9, 8/9, 13/9, 15/9, 20/9, 6/10, 27/10
Van 17u00 tot en met 19u00
Het is heel belangrijk dat je als deelnemer aanwezig kan zijn tijdens alle 8 sessies

Prijs: 380 EUR/deelnemer
Ouders die werkzaam zijn aan de VUB en een Van Breda hospitalisatieverzekering hebben, kunnen een terugbetaling van 250 EUR aanvragenContact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x