Groepstraining - CIRCLE OF SECURITY® PARENTING™

Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining 

Als ouders doen we ons uiterste best om onze kinderen blij te maken en dit zo te houden. Soms voelen we ons echter wat verloren of weten we niet goed wat te doen in een bepaalde situatie. Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining (Circle of Security® Parenting™ Training) zorgt ervoor dat al deze informatie duidelijk verwoord en uitgebeeld wordt. Op deze manier zorgt het ervoor dat we de nodige ondersteuning krijgen om te ontdekken hoe we een betere relatie met onze kinderen kunnen krijgen.

Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining is een educatieprogramma voor ouders die kinderen hebben tussen 0 en 6 jaar, en is ontwikkeld door Kent Hoffman, Glen Cooper en Bert Powell, drie internationaal gerenommeerde psychologen. Het programma stelt een ouder-kindrelatiebenadering voor die gericht is op de relatie, een benadering die de weg opent naar het manifesteren van onze aangeboren gevoeligheid voor het zien en reageren op de emotionele behoeften van kinderen.

De oudergroep zal functioneren als een veilige ruimte waarin ze zullen worden aangemoedigd om na te denken over hun eigen ervaringen als ouders en om de behoeften achter het gedrag van de kinderen te begrijpen. In de 8 groepsessies zullen we video’s bekijken met interacties tussen kinderen en hun ouders waarin we getraind worden om de subtiele signalen te detecteren die zowel kinderen als ouders doorgeven via hun gedrag. Aan de hand van verschillende empathische reflectieoefeningen zullen ouders hun mogelijke kwetsbaarheden leren kennen in relatie tot hun eigen kinderen. Deze nieuwe manier van kijken naar dingen kan worden gebruikt als een "kaart" die hen begeleidt bij het begrijpen van de behoeften van hun kinderen en ook die van henzelf.

Ga naar de onderstaande video's voor meer informatie over dit programma: 

Doelgroep: Ouder met kinderen tussen 0 en 6jaar

Duur: 8 sessies van1u30- 2u in het Nederlands

Trainer: Ramona Simut Vanderborght

Wanneer?

Oudergroepen worden georganiseerd met minimum 4 en maximum 8 deelnemers, schrijf je in bij interesse.

Locatie: BRUCC - lokaal COO4

Kostprijs: 340 euro

Mogelijk is er een tussenkomst van je mutualiteit. VUB-personeelsleden (en hun gezinsleden) kunnen een tussenkomst krijgen van Van Breda. Voor meer info over tussenkomsten klik hier.

Inschrijving

Contact


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x