Groepstraining - CIRCLE OF SECURITY® PARENTING™

Groepstraining - CIRCLE OF SECURITY® PARENTING™

Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining 

Als ouders doen we onze uiterste best om onze kinderen blij te maken en dit zo te houden. Soms voelen we ons echter wat verloren of weten we niet goed wat te doen in een bepaalde situatie. Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining (Circle of Security® Parenting™ Training) zorgt ervoor dat al deze informatie duidelijk verwoord en uitgebeeld wordt. Op deze manier zorgt het ervoor dat we de nodige ondersteuning krijgen om te ontdekken hoe we een betere verstandhouding of relatie met onze kinderen kunnen krijgen.

Cirkel van Veiligheid Ouderschapstraining is een educatieprogramma voor ouders die kinderen hebben tussen 0 en 6 jaar, en is ontwikkeld door Kent Hoffman, Glen Cooper en Bert Powell, drie internationaal gerenommeerde psychologen. Het programma stelt een ouder-kindrelatiebenadering voor die gericht is op de relatie, een benadering die obstakels verwijderd en de weg opent naar het manifesteren van onze aangeboren gevoeligheid voor het zien en reageren op de emotionele behoeften van kinderen.

De oudergroep zal functioneren als een veiligheidsruimte waarin ze zullen worden aangemoedigd om na te denken over hun eigen ervaringen als ouders en om de behoeften achter het gedrag van de kinderen te begrijpen. In de 8 groepsessies zullen we films bekijken met interacties tussen kinderen en hun ouders waarin we getraind worden om de subtiele signalen te detecteren die zowel kinderen als ouders doorgeven via hun gedrag. Ook kunnen ouders door middel van verschillende empathische reflectieoefeningen beide gebieden van emotioneel comfort en mogelijke kwetsbaarheidspunten identificeren in relatie tot hun eigen kinderen. Deze nieuwe manier van kijken naar dingen kan worden gebruikt als een "kaart" die hen begeleidt bij het begrijpen van de behoeften van hun kinderen en ook die van henzelf.


Praktisch

Oudergroepen zijn georganiseerd met mimimum 5 en maximum 8 deelnemers, op 8 opeenvolgende maandag avonden, vanaf 19u30 (heel belangrijk dat elke deelnemer aanwezig is op alle 8 groepsessies):

Data 2020: Groep 2: 13/01, 20/01, 27/01, 3/02, 10/02, 17/02, 24/02 en 2/03

                     Groep 3: 27/04, 4/05, 11/05, 18/05, 25/05, 1/06 en 8/06

Duur: 8 weken - 1,5/2u per sessie

Prijs: 260 EUR/deelnemer/8 groepsessies

! Alle medewerkers van VUB die een VANBREDA verzekering hebben, krijgen een terugbetaling van 250 EUR.

De training kan ook georganiseerd zijn met ouders in individuele sessies of koppelsessies, aan 60 EUR/sessie.


Indien er nog vragen hebben, kunnen jullie altijd mailen naar ramona.simut@brucc.be / brucc@vub.be of bellen naar 0487 78.25.43.

Ga naar de onderstaande video's voor meer informatie over dit programma: https://www.youtube.com/watch?v=nuczon-NPvA; https://www.youtube.com/watch?v=F6DhnbgRAOo

Contact

Pleinlaan 2 1050 Brussel
brucc@vub.be
T +32 (0)476 600 130


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x