BRUCC-PRO Masterclasses

BRUCC-PRO Masterclasses

 Deskundigheidsbevordering voor hulpverleners  

Door inschrijving voor een masterclass word je een BRUCC-Professional met 15% korting op andere masterclasses en expertsessies in 2021.

Masterclass Selfcompassion / Zelfcompassie in de klinische praktijk

Deze 3-daagse online masterclass geeft deelnemers de kans om mee te zijn met het laatste wetenschapsnieuws met betrekking tot zelfcompassie. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om dankzij een aantal kernoefeningen te exploreren wat zelfcompassie kan betekenen zowel voor zichzelf als voor hun cliënten.

Wat komt aan bod: 

  • Begrip van de wetenschap en de basisprincipes van zelfcompassie  
  • Begrip hoe zelfcompassie mensen kan helpen om met moeilijke momenten in hun leven om te gaan en hun veerkracht te vergroten. 
  • Ervaren wat zelfcompassie betekent in het eigen leven 
  • Enkele praktische tools om zelfcompassie te ontwikkelen 

Deze masterclass richt zich tot professionals in de geestelijke gezondheidszorg. 

Sprekers: Janis Whitlock  &  Lydia Castiglione 

Janis Whitlock is een onderzoekswetenschapper en senior docent aan de Cornell University (VS)Daarnaast is ze de oprichter en directeur van het Cornell-onderzoeksprogramma voor zelfbeschadiging en herstel, evenals een oprichter en eerste president van de ISSS. Ze is ook adjunct-directeur onderwijs en opleiding voor het Bronfenbrenner Center for Translational Research. Ze staat internationaal bekend om haar fundamentele werk bij NSSI en is nu gespecialiseerd in het overbruggen van wetenschap, praktijk en beleid op gebieden die verband houden met de ontwikkeling van adolescenten en jongvolwassenen, met een focus op kwesties die verband houden met sociale en emotionele ontwikkeling.

Lydia Castiglione is klinisch psycholoog en heeft ruim 10 jaar expertise in mindfulness met daarnaast ervaring in nationale en internationale (onderzoeks)projecten. Voorheen was ze hoofddocent bij het Instituut aandacht en Mindfulness maar richt zich nu vooral op haar doctoraatsonderzoek met betrekking zelfcompassie.  

Data: Maandag 31/05, 14u-16u (Engelstalig);

dinsdag 1/06 & woendsag 2/06, 10u-12u & 13u-15u .

Kostprijs: €260

Training preventieadviseur opzettelijke zelfverwonding in scholen

In deze tweedaagse online training leren zorgcoördinatoren/CLB-medewerkers om een schoolprotocol rond opzettelijk zelfverwondend gedrag (ZVG) op te stellen en wordt een preventief beleid op maat van de school opgemaakt (inclusief materiaal voor preventielessen). Je wordt opgeleid in technieken om in gesprek te gaan met leerlingen die zichzelf verwonden, om ouders in te lichten na het ontdekken van zelfverwondend gedrag op school en om betrokken hulpverleners/schoolpersoneel in te lichten en te ondersteunen. Je krijgt handvatten voor risicotaxatie en alle noodzakelijke kennis voor doorverwijzing en opvolging. Bovendien wordt in deze training aangehaald hoe je een eventuele epidemie op school kan counteren en voorkomen. 

Trainer: Prof. Dr. Imke Baetens

Data: Donderdag 7 oktober 2021 van 11-15u en vrijdag 8 oktober 2021 van 9-13u (online)

Kostprijs: €160

Contact

Pleinlaan 2 1050 Brussel
brucc@vub.be
T +32 (0)476 600 130


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x